......................................................................................................................................................................................................................
Worcester Visitor's Center and Park | Worcester, MA

Worcester Visitor's Center and Park | Worcester, MA

The wireworks plant located on an oxbow of the Blackstone River in Worcester is a reminder of the city’s profuse industrial production in the nineteenth century and will become the new home of the Worcester Historical Museum and Visitor’s Center.  Working closely with the design group on this contaminated site, Landworks Studio established a scheme of interaction between various users and ecological performativity by collecting and weaving archeological traces of the sites industrial past into a cohesive fresh set of outdoor spaces of various sizes, accommodating ranging site program at various relationships to the Blackstone River, while simultaneously meeting contemporary demands of parking and access and employing sophisticated water collection and treatment strategies for the site.

 

WORCESTER-VISITOR-CENTER-2.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-3.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-4.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-5.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-6.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-7.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-8.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-11.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-12.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-13.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-14.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-15.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-9.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-10.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-16.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-17.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-18.jpg

Worcester Visitor's Center and Park | Worcester, MA

The wireworks plant located on an oxbow of the Blackstone River in Worcester is a reminder of the city’s profuse industrial production in the nineteenth century and will become the new home of the Worcester Historical Museum and Visitor’s Center.  Working closely with the design group on this contaminated site, Landworks Studio established a scheme of interaction between various users and ecological performativity by collecting and weaving archeological traces of the sites industrial past into a cohesive fresh set of outdoor spaces of various sizes, accommodating ranging site program at various relationships to the Blackstone River, while simultaneously meeting contemporary demands of parking and access and employing sophisticated water collection and treatment strategies for the site.

 

Worcester Visitor's Center and Park | Worcester, MA
WORCESTER-VISITOR-CENTER-2.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-3.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-4.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-5.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-6.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-7.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-8.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-11.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-12.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-13.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-14.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-15.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-9.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-10.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-16.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-17.jpg
WORCESTER-VISITOR-CENTER-18.jpg