......................................................................................................................................................................................................................
Suning International IT Headquarters Park | Nanjing, China

Suning International IT Headquarters Park | Nanjing, China

The landscape design for the Suning International Headquarters Park features site-sensitive strategies for integrating the architecture with the central park, creating a cohesive campus identity, and maximizing views to the regional mountains. Design strategies for the park optimize east/west connections and allow for passive wind flow through the building campus. Robust plant communities and regional vegetation complement water management strategies, while also maximizing opportunities for natural ventilation and light access to the buildings. An enhanced vegetated perimeter creates strong visual connections to the regional mountains, while also reinforcing the connection of the building campus to the site and central park landscape.

Client: Suning Appliance Co., Ltd.
Lead Architect: Santos Prescott and Associates
Collaborators: Atelier Ten
Status: Schematic Design Completed 2012
Project Size: 21 Acres

 

2-suning_01-02a_1280x487_120dpi.jpg
55_site-concept-03.jpg
55_site-concept-04.jpg
55_sectional-sketch.jpg
55_workstation-flexibility.jpg
55_section-sketch.jpg
4-suning_03-00-site2_1280X389_120dpi.jpg
1a-suning_landworks-studio_1280x798_120dpi.jpg
5-suning_04-02_1280x1764_120dpi.jpg
55_1102-710.jpg
55_1102-701.jpg
55_plan-2.jpg
55_plan-render.jpg
55_1102-703.jpg
55_1102-704.jpg
55_1102-706.jpg
55_landbasement.jpg
55_1102-707.jpg
55_1102-708_v2.jpg

Suning International IT Headquarters Park | Nanjing, China

The landscape design for the Suning International Headquarters Park features site-sensitive strategies for integrating the architecture with the central park, creating a cohesive campus identity, and maximizing views to the regional mountains. Design strategies for the park optimize east/west connections and allow for passive wind flow through the building campus. Robust plant communities and regional vegetation complement water management strategies, while also maximizing opportunities for natural ventilation and light access to the buildings. An enhanced vegetated perimeter creates strong visual connections to the regional mountains, while also reinforcing the connection of the building campus to the site and central park landscape.

Client: Suning Appliance Co., Ltd.
Lead Architect: Santos Prescott and Associates
Collaborators: Atelier Ten
Status: Schematic Design Completed 2012
Project Size: 21 Acres

 

Suning International IT Headquarters Park | Nanjing, China
2-suning_01-02a_1280x487_120dpi.jpg
55_site-concept-03.jpg
55_site-concept-04.jpg
55_sectional-sketch.jpg
55_workstation-flexibility.jpg
55_section-sketch.jpg
4-suning_03-00-site2_1280X389_120dpi.jpg
1a-suning_landworks-studio_1280x798_120dpi.jpg
5-suning_04-02_1280x1764_120dpi.jpg
55_1102-710.jpg
55_1102-701.jpg
55_plan-2.jpg
55_plan-render.jpg
55_1102-703.jpg
55_1102-704.jpg
55_1102-706.jpg
55_landbasement.jpg
55_1102-707.jpg
55_1102-708_v2.jpg